вівторок, 07 жовтня 2008 08:25

Учені знайшли книги, що сприяють схудненню

Учені знайшли книги, що сприяють схудненню

Американські вчені з дитячої лікарні Дьюка (Північна Кароліна) провели дослідження й зробили висновок, що правильно підібрані книги допомагають підліткам скинути вагу.

У ході наукового експерименту вчені вибрали групу дівчаток у віці від 9 до 13 років, які хворіли на ожиріння, і попросили їх читати час від часу один з романів про підлітків, написаних Енні Брайант (Annіe Bryant).

Варто зазначити, що текст книг був трохи змінений за допомогою педіатрів, які внесли в первісний сюжет деякі поради зі слідкування за вагою й веденням здорового способу життя.

Через шість місяців дослідження вчені виявили, що в 31 дівчинки, які читали схожий роман, індекс маси тіла знизився на 0,71%, у той час як 14 дівчаток з контрольної групи - навпаки, збільшився на 0,5%.

За словами вчених, хоча зниження індексу маси тіла, пов"язане із книгою, незначне, однак це все-таки краще, ніж нічого не робити або вживати лікарські препарати, які, як правило, викликають побічні ефекти.

Необхідно зазначити, що ожиріння стає усе більше розповсюдженим серед дітей. Наприклад, тільки в США, 16% дітей у віці від 6 до 19 років мають надлишкову вагу або страждають на ожиріння.

Раніше лікарі з університету Гонконгу провели дослідження й зробили висновок, що відеоігри нового покоління, які дозволяють рухатися у віртуальному світі, також можуть бути дуже хорошим засобом у боротьбі з дитячим ожирінням, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли книги, що сприяють схудненню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі