субота, 31 травня 2008 13:56

Учені змогли розпізнати тіні на супутникових знімках поверхні Землі

Іспанські вчені створили технологію, яка дозволяє з високою точністю розпізнавати тіні на супутникових знімках земної поверхні, що допоможе отримувати значно більше інформації про різні об"єкти, і, зокрема, автоматично створювати тривимірні моделі, йдеться в повідомленні служби наукову інформацію SINC.

Зокрема, пояснює один з авторів розробки, професор університету Малагі (Іспанія) Вісенте Аревало, тіні відкидають будівлі і машини, і на супутникових фотографіях "дуже важливо визначити, тінь це чи ні, щоб правильно ідентифікувати елементи знімка".

Аревало вказує, що ідентифікація тіней дозволить використовувати знімки для подальшої обробки, зокрема для створення тривимірних зображень, оскільки завдяки тіням можна встановити серед інших параметрів і висоту елементів пейзажу, наприклад, будинків.

Для створення своєї технології вчені використовували зображення, отримані з супутника QuickBird, а також фотографії з віртуального атласу Google Earth, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені змогли розпізнати тіні на супутникових знімках поверхні Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі