пʼятниця, 25 липня 2008 15:56

Учені створять штучну кров

Учені створять штучну кров

Вчені-підприємці Московської області (РФ) планують розпочати виробництво штучної крові до 2011 року й шукають інвесторів, готових вкласти в проект 80 млн рублів. Про це повідомив президент асоціації малих інноваційних підприємств Підмосков"я Сергій Мойзіс.

С.Мойзіс відзначив, що в найближчому майбутньому вони зможуть виробляти штучну кров, штучну шкіру для лікування опіків і навіть кістки, а також створять новий метод діагностики крові людини. За його словами, ця неорганічна технологія не має аналогів у світі, і "у майбутньому може дати колосальний ефект".

"На реалізацію проекту зі створення штучної крові буде потрібно 80 млн рублів, з яких 50 млн - на обладнання для діагностики крові й 30 млн - на патентування проекту й виплату заробітної плати", - сказав президент асоціації малих підприємств.

За його даними, вже через 5-10 років у рамках реалізації проекту може стати реальністю створення роботів. "Аналог людини буде корисний у будь-якому виробництві й господарстві", - відзначив С.Мойзіс, додавши, що очікуваний ефект від реалізації проекту складе 150 млн рублів на рік, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Учені створять штучну кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі