середа, 07 травня 2008 09:31

Учені створили штучну підшлункову залозу

Фахівці з університету американського міста Акрон розробили штучну підшлункову залозу.

За словами автора винаходу, професора Джозефа Кенеді, штучна залоза, яка є трубкою зі сплаву нікелю і титану розміром із сигарету, дозволить хворим на діабет обійтися без постійних ін"єкцій інсуліну.

Зовні штучна залоза покрита напівпроникною полімерною мембраною, а всередині трубки розміщені клітини підшлункової залози свині.

"Полімерна мембрана сконструйована так, що забезпечує якнайкращі умови для поміщених всередину клітин. Вона забезпечує вільне переміщення інсуліну і глюкози, але з іншого боку не дає молекулам імунної системи атакувати клітини", - повідомляє співавтор приладу професор Кен Розенталь.

Також учені відзначають простоту розміщення підшлункової залози в організм пацієнта. За словами Кенеді, штучний орган можна помістити скрізь, де є кровотік, навіть просто під шкіру. До того ж, біоштучна підшлункова залоза працює і як індикатор рівня цукру в крові, і як джерело інсуліну, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили штучну підшлункову залозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі