четвер, 07 серпня 2008 10:10

Учені створили фотооко

Учені створили фотооко

Американські дослідники повідомляють, що створили камеру у формі людського ока, що може означати переворот в цифровій фотографії, а в перспективі - створення штучного ока.

У публікації в журналі Nature дослідники розповідають, що їм вдалося вирішити давню проблему - розмістити мікроелектронні компоненти на вигнутій поверхні - щоб повторити будову сітківки людського ока.

На думку розробників, нова технологія може призвести до появи нового покоління фотоапаратів, особливістю яких будуть чіткіші знімки і більший кут обхвату в порівнянні з більшістю існуючих камер.

Нові розробки стануть в нагоді не тільки фотографам, вони можуть застосовуватися і в охороні здоров"я, наприклад, при виробництві сенсорів до апаратів для вивчення мозкової активності.

Також, нова камера може наблизити створення штучної сітківки або навіть очей.

В даний час камера у формі ока підключається до комп"ютера, проте, як говорять дослідники, проблему її з"єднання з мозковими центрами ще належить вирішити, повідомляє Бі-бі-сі

Зараз ви читаєте новину «Учені створили фотооко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі