пʼятниця, 03 грудня 2010 14:09

Учені радять пити каву з цукром

Учені радять пити каву з цукром

Учені з Барселонського університету (Іспанія) за наслідками проведеного ними дослідження встановили, що солодка кава покращує роботу мозку більшою мірою, аніж кава і цукор окремо.

На думку дослідників, кожен з них підсилює ефект іншого на функції мозку, такі, як рівень уваги і робоча пам'ять, пише The Daily Mail.

Під час дослідження, звіт про яке опублікований в журналі Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental, учені провели сканування голови у 40 добровольців після того, як вони: випили каву з цукром; випили каву без цукру; просто з'їли цукор; випили простої води.

"Ці дві речовини удосконалюють пізнавальну активність, збільшуючи ефективність двох областей мозку, відповідальних за увагу і пам'ять", - повідомив керівник дослідження доктор Джозеп Серра Грабулоза.

"Ефект на мозок вищий внаслідок дії обох речовин відразу, оскільки в цьому випадку потрібно менше ресурсів для виробництва того ж рівня роботи, ніж коли добровольці споживають тільки кофеїн, глюкозу або воду", - додав учений.

Таким чином, любителі кави без цукру отримають більше користі від напою, якщо питимуть його уприкуску з чим-небудь солодким.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Учені радять пити каву з цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі