вівторок, 04 листопада 2008 08:42

Учені "воскресили" заморожених мишей

Фахівці Центру еволюційної біології в Йокогамі зуміли клонувати мишей, які були заморожені 16 років тому, передає у вівторок агентство Reuters.

Як указується в звіті про експеримент, результат був досягнутий звичайним методом заміни ядер живих яйцеклітин на ядра клітин клонованих особин. Після хімічної або електричної стимуляції яйцеклітина із заміненим ядром починає ділитися, неначебто вона була запліднена сперматозоїдом.

Таким чином, відзначають японські учені, метод перенесення ядра може використовуватися для "воскресіння" тварин або для підтримки різноманітності генома за допомогою тканин, що тривалий час знаходилися при низьких температурах.

"Клонування тварин за допомогою перенесення ядра надає можливість зберегти вимираючі види ссавців. Проте "воскресіння" заморожених вимерлих видів, таких як мамонти, представляється маловірогідним, оскільки живих клітин немає, а доступний матеріал генома піддався деградації", - мовиться в звіті.

Зараз ви читаєте новину «Учені "воскресили" заморожених мишей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі