понеділок, 07 квітня 2008 08:27

Учені порадили, чим лікувати ожиріння

Учені порадили, чим лікувати ожиріння
Учені рекомендують лікувати ожиріння сном. Згідно даним дослідження французьких учених, дотримання режиму сну не тільки допомагає уникнути проблем із зайвою вагою, але і заощадити кошти - оскільки подібний метод не вимагає ніяких витрат.

Французька організація INSERM, що займається дослідженнями в області біології та медицини, виявила, що окрім загальновідомих причин надмірної ваги - неправильного харчування і низької фізичної активності, - до зайвої ваги призводить недолік сну.

Ученим вдалося прослідкувати зв"язок між зайвою вагою та недоліком сну після численних досліджень населення в семи країнах. Річ у тому, що якщо людина дві ночі підряд спить по чотири години, у неї виробляється майже в два рази більше гормону (греліна), що відповідає за відчуття голоду, ніж лептину, що регулює вміст жиру в організмі і знижує апетит.

На прикладі американців, учені відзначили прогресуючу тенденцію до ожиріння по мірі зменшення кількості сну.

Особливо від недоліку сну страждають діти. Шанс захворіти ожирінням у дітей, які недосипають, на 92 відсотки більше, ніж у решти дітей. При цьому, як відзначає вчена з Університету охорона здоров"я "Блумберг" Джона Хопкинса (JohnsHopkinsBloombergSchoolofPublicHealth), кожна зайва година сну знижує вірогідність того, що дитина страждатиме від надмірної ваги на дев"ять відсотків.

Що ж до жінок, то недосип відбивається не тільки на їх фігурі, але і призводить до високого ризику серцево-судинних захворювань, депресії та різних психологічних захворювань.

За словами дослідників університету Дюка в штаті Північна Кароліна, жінки значно більше потребують здорового і повноцінного сну, ніж чоловіки, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Учені порадили, чим лікувати ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі