понеділок, 24 березня 2008 13:16

Учені довели, що любов відключає дві зони мозку

Останні дослідження діяльності мозку показують, що по-справжньому закохані втрачають здатність критикувати своїх партнерів, тобто не можуть бачити їхні недоліки, що підтверджує популярну приказку про те, що "любов сліпа".

В усякому разі, так відбувається у випадках романтичної і материнської любові, при яких, як з"ясувала нейробіолог Мара Дірсен з Центру Барселони регуляції генома, активізуються одні і ті ж ділянки мозку. Найцікавіша деталь, проте, полягає в тому, що обидва види любові "відключають" функції мозку, що відповідають за соціальні думки і оцінку людей.

Таким чином, пригнічується здатність критикувати коханих, що властиве як людям, так і тваринам. "Коли ми закохуємося, ми втрачаємо здатність критикувати свого партнера, тому можна в деякому сенсі стверджувати, що любов сліпа", - відзначає Дірсен, яка недавно взяла участь в циклі лекцій про любов, науку і секс, організовану Суспільним центром в Каїксі, пише ElPais.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що любов відключає дві зони мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі