субота, 19 квітня 2008 17:02

Учені довели, що домашні завдання некорисні для школярів молодших класів

Учені довели, що домашні завдання некорисні для школярів молодших класів

Виконання домашньої роботи не поліпшує оцінок школярів молодших класів. Такого висновку дійшли науковці з Університету Дьюка в Північній Кароліні. Про результати дослідження вчених пише газета "The Daily Mail".

Американські дослідники впродовж 16 років спостерігали за школярами й оцінювали їхню успішність залежно від кількості домашньої роботи. З"ясувалося, що кількість годин, проведених за виконанням домашніх завдань, ніяк не позначається на результатах контрольних і тестів.

"У той час як ми змушуємо дітей шести, семи й восьми років виконувати домашню роботу, у деяких країнах вони тільки починають своє навчання у школі", - заявила Маргарет Морриссі з Національної конфедерації при Асоціації вчителів і батьків Великобританії. На її думку, учні молодших класів дуже втомлюються в школі як розумово, так і фізично.

Як передає Lenta.ru, уряд Великобританії рекомендує школярам 9 і 10 років проводити за виконанням домашніх завдань одну годину на тиждень. А школярі віком 10 і 11 років змушені витрачати на домашню роботу дві або навіть три години на тиждень.

Минулого місяця Асоціація вчителів і лекторів закликала уряд скасувати домашню роботу в молодших класах, оскільки її виконання спричиняє в учнів занадто сильний стрес, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що домашні завдання некорисні для школярів молодших класів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі