середа, 13 січня 2010 18:45

Учені довели корисність жиру в ділянці стегон

Учені довели корисність жиру в ділянці стегон

Ретельно стежите за фігурою, а також дбайливо ставитесь до свого здоров"я? У такому разі не поспішайте бити тривогу, якщо після новорічних свят ви помітили невеликий жирок в ділянці стегон та сідниць. Як стверджують британські дослідники, подібні відкладення корисні для здоров"я, оскільки попереджають проблеми з метаболізмом і хвороби серця.

Накопичення жиру в ділянці талії (так званий верхній жир), сідниць і стегон (нижній жир) по-різному впливають на організм, стверджує Константінос Манолополос з Центру діабету, ендокринології та обміну речовин Оксфордського університету у Великій Британії.

Якщо верхній жир, безумовно, шкідливий, то ніжній, скоріше, корисний, оскільки грає важливу захисну роль. Жир на стегнах вбирає в себе небезпечні жирні кислоти і містить протизапальну речовину, яка попереджає закупорювання артерій.

В майбутньому лікарі, можливо, рекомендуватимуть використовувати різні методи для перерозподілу жиру в організмі з метою захисту від серцево-судинних захворювань і хвороб, пов"язаних з обміном речовин, таких як діабет, припускають дослідники.

У статті, опублікованій в журналі International Journal of Obesity, Манолополос наводить дані 21 незалежного дослідження на людях різного віку і різної маси тіла, які підтверджують його точку зору.

Так, одне з досліджень, що охопило 27 тисяч осіб, виявило зв"язок між окружністю стегон і меншим ризиком інфаркту міокарду. А в іншій роботі виявлено, що чим пишніші стегна, тим менше ризик хвороби коронарних судин. Крім того, кількість нижнього жиру прямо пропорціонально рівню в плазмі крові аскорбінової кислоти - найважливішого антиоксиданту, що захищає судини.

"Значення має форма тіла і місця відкладення жиру. Жир на стегнах - це добре, а навколо живота - погано", - відзначає Манолополос. У ідеалі, вважає учений, чим більше жиру на стегнах, тим краще, якщо живіт залишається плоским.

"На жаль, зазвичай жир набирається і там, і там", - додає він.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Учені довели корисність жиру в ділянці стегон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі