субота, 22 березня 2008 13:17

Учені дізналися, які роботи подобаються людям найбільше

Учені дізналися, які роботи подобаються людям найбільше

Команда учених з ATRLaboratories в японському місті Кіото, провівши дослідження, прийшла до висновку, що споживачам значно простіше поводитися з роботами, здатними підтримувати усну бесіду. Існує і зворотний ефект: мовчазні людиноподібні механізми просто лякають людей, оскільки наміри перших підсвідомо здаються неясними і непередбачуваними.

Більш того, для людини краще, щоб під час бесіди робот відповідав не відразу, а опісля одну-две секунди; і, що набагато дивно піддослідним подобалося використання слів-паразитів, які вживає людина, коли не може відповісти відразу, наприклад, "ну..." або "еее...".

Невже ми дійсно такі наївні і довірливі? Адже здатність вести розмову, ввічлива і миролюбна мова насправді зовсім не означають доброзичливих намірів, втім, як і невгамовного бажання допомогти своєму ближньому. Слід бути набагато обережніше в своїх бажаннях, повідомляє mobiledevice.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися, які роботи подобаються людям найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі