вівторок, 27 березня 2007 16:42

У США виявлені "напівідентичні" близнята-химери

Американським дослідникам вдалося виявити унікальну пару дітей-близнят, наділених повністю ідентичними материнськими і лише наполовину ідентичними батьківськими генами. На думку учених, "напівідентичні" близнята з"явилися в результаті подвійного запліднення яйцеклітини, яке украй рідко закінчується появою життєздатних ембріонів.

Обидва близнюки виявилися химерами. Це означає, що у кожного з них в організмі є клітини з різними наборами хромосом. Діти привернули увагу генетиків, оскільки один з них був гермафродитом, тобто одночасно мав як чоловічі, так і жіночі статеві залози. Друга дитина була хлопчиком за анатомічною будовою, проте клітини з жіночим (XX) і чоловічим (XY) наборами хромосом були виявлені в різних тканинах і органах у обох братів.

Внутрішньоутробний розвиток і народження хлопчиків протікали без ускладнень, їхній розумовий розвиток також визнано відповідним нормі.

Подібні діти можуть з"явитися на світ при збігу двох дуже маловірогідних подій: подвійного запліднення яйцеклітини і нормального розвитку ембріонів, що утворилися таким чином, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США виявлені "напівідентичні" близнята-химери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі