вівторок, 18 жовтня 2011 15:54

У США відкрили перший у світі гігантський космопорт

У пустелі американського штату Нью-Мексико відбулося відкриття першого в світі комерційного космопорту "Америка". Будівництво цього розкішного терміналу, звідки багаті туристи будуть здійснювати польоти "до кордону з космосом", обійшлося 209 мільйонів доларів, причому деяка частина суми була взята з бюджету США, пише The Daily Mail.

Ідея звести космопорт кілька років тому прийшла в голову ексцентричному британському мільярдерові Річарду Бренсону, що відрізняється "хорошим чуттям". І вже 17 жовтня 2011 року, Бренсон представив світовій громадськості нову дорогу розвагу - космопорт "Америка".

За традицією льотчиків і моряків, мільярдер розбив пляшку шампанського об шикарну футуристичну будівлю. Правда, зробив він це не зовсім звичайно - повиснувши з даху на альпіністському спорядженні, відзначає Breitbart. За діями мільярдера спостерігали присутні на урочистому заході губернатор Нью-Мексико Сусан Мартінес, відомий астронавт Базз Олдрін і безліч потенційних космічних мандрівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська ракета полетіла в космос

"Космопорт чудовий. Це в буквальному сенсі споруда не від світу цього. Нам залишився маленький крок на шляху до космосу", - заявив Річард Бренсон. Він висловив сподівання, що перший суборбітальний політ буде здійснений в кінці 2012 року. Нагадаємо, тестовий політ успішно пройшов в 2010 році.

"Сьогоднішній день дуже зворушливий: наша мрія стає більш реальною, - сказав Бренсон. - Люди починають вірити. Люди раптом зрозуміли, що все це реальна реальність".

Квитки на космічну подорож вартістю 200 тисяч доларів за кожен купили більше 450 людей, близько 150 з них були присутні на відкритті "Америки". За таку чималу суму багатим туристам пропонують 2,5-годинний політ і п'ять хвилин невагомості, зазначає BBC.

Річард Бренсон заявив у понеділок, що він і двоє його дітей будуть у числі перших, хто відправиться у політ з космопорту "Америка".

Передбачається, що на комерційному космодромі будуть розташовуватись основний офіс Virgin Galactic, центр з управління суборбітальними польотами. "До кордону з космосом" туристів будуть відправляти на кораблях WhiteKnightTwo і SpaceShip Two, схожих на три з'єднаних між собою літаки.

Деякі чиновники США називають цей проект "безпрецедентним", відзначаючи віддаленість розташування космопорту і відсутність інфраструктури.


Зараз ви читаєте новину «У США відкрили перший у світі гігантський космопорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі