пʼятниця, 12 листопада 2010 17:28

У США "ВКонтакте" занесли до "чорного списку"

У США "ВКонтакте" занесли до "чорного списку"

Американська асоціація компаній звукозаписної індустрії RIAA занесла популярну в Україні соціальну мережу "ВКонтакте" в "чорний список" за поширення неліцензійних музичних композицій.

Як йдеться в заяві організації, список, складений на прохання відомства США, що займається питаннями зовнішньої торгівлі, включає сайти, оператори яких "роблять бізнес на піратській музиці, не сплачуючи правовласникам", пише Газета.ру.

На думку авторів дослідження, "ВКонтакте" дозволяє користувачам завантажувати музичні файли без дозволу власників авторських прав. Більше того, зареєстровані на сайті люди мають можливість скачувати ці файли за допомогою спеціально розроблених програм, що порушує закон про авторське право.

Експерти RIAA вважають, що головним розповсюджувачем нелегального контенту є китайський пошукач Baidu, який забезпечує доступ до піратських файлів через результати пошуку.

Серед інших сайтів, "завдає істотного збитку економіці США", RIAA, зокрема, відзначає великі торрент-трекери The Pirate Bay, IsoHunt, український Demonoid, відомий файлообмінник RapidShare.

Зараз ви читаєте новину «У США "ВКонтакте" занесли до "чорного списку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі