вівторок, 02 листопада 2010 11:36

У США флешки почали вбудовувати у стіни будинків (ФОТО)
9

В американців з'явилася можливість вивести USB-кабель, підключений до ПК або флеш-накопичувача, крізь стіну прямо на вулицю і обмінюватися файлами з перехожими. Це реалізується в рамках оригінального арт-проекту Dead Drops.

Згідно з англійськоою Вікіпедією, так іменується якась заздалегідь обумовлена схованка, яку дві людини використовують, щоб передавати один одному предмети без особистого контакту. У цьому випадку інформаційна схованка і служить для передачі файлів, пишет Internetua.

Таким чином у стіни будинків та інших об'єктів наглухо вмуровуються звичайні USB-флешки.

Будь-яка людина може підключитися до такої флешки за допомогою ноутбука, планшета або іншого пристрою з USB-портом, записати файли для іншої людини або завантажити файли. Навіщо і кому це потрібно, кожен може вирішувати сам.

На цеий момент "інфосхованок" є п'ять. Всі вони у Нью-Йорку. Їхню кількість планується збільшувати і навіть поширити проект на інші міста.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що компанія KingstonTechnology випустила першу в світі флеш-карту з об'ємом пам'яті в 256 гігабайт. Новий USB-накопичувач отримав назву Datatraveler 300. Швидкість запису даних на нову флешку складає 10 мегабайт на секунду, а швидкість зчитування - 20 мегабайт на секунду.

Зараз ви читаєте новину «У США флешки почали вбудовувати у стіни будинків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі