середа, 18 липня 2012 17:58

У сафарі-парку поблизу Ялти народилися рідкісні білі левенята

Троє білосніжних левенят - два хлопчики і дівчинка - народилися у Білогірському сафарі-парку "Тайган". Це поки єдиний випадок, коли дитинчата з'явилися в умовах, близьких до природного середовища проживання хижаків.

Малюки повзають по вольєру, витягуючи шиї, тикаючись в стіни, падаючи на пузо. Щойно Олег Зубков бере їх на руки, дитинчата замовкають. Відчувши тепло, притискаються до людини своїми волохатими головами. Найбільш жваве левеня ловить ротом пляшечку з молоком. Інші сплять.

Батьки дитинчат - пара білих левів - уродженців ПАР - легко обжилася у "савані", яку Зубков влаштував у Білогірському районі. Поява на світ першого в Україні білого левеняти проходило під пильним наглядом всій левової сім'ї - прайду. Молода, недосвідчена мама розгубилася і не знала, що робити з первістком. Тоді більш доросла левиця взяла дитину (першою народилася дівчинка) і забрала подалі від поглядів хижаків.

"Я злякався, що вона з'їсть білого малюка, - розповідає Олег Зубков. - Але вона вилизувала левеня, охороняла його. Це було дуже зворушливо."

Левицю довелося загнати на окрему територію, пояснити їй, що вона не має прав на цього малюка, а первістка і його братів передати в руки ветеринарів. Тепер левенят годують і виховують співробітники "Тайган".

У сафарі-парку живуть більше двох тисяч звірів і птахів. На території у 20 гектарів зібрана найбільша в Європі колекція левів - 50 особин, у тому числі й рідкісні білі леви. "Тайган" - перший великий сафарі-парк у Європі.

Зараз ви читаєте новину «У сафарі-парку поблизу Ялти народилися рідкісні білі левенята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі