понеділок, 07 квітня 2008 13:12

У продажу з"явиться тест для діагностики хвороби Альцгеймера

Перший тест для ранньої діагностики хвороб Альцгеймера і Паркінсона по аналізу крові почне продаватися вже влітку. Про це повідомив його виробник, американська компанія Power3Medical Products, на сторінках журналу Chemistry & Industry.

"В даний час на ринку не представлено діагностичних тестів для жодних нейродегенератівних захворювань, а їх виявлення грунтується виключно на клінічній симптоматиці", - повідомив представник компанії Стів Раш (SteveRash).

Тест під назвою Nuropro заснований на визначенні рівня 59 білків-біомаркерів в зразку крові. З його допомогою можна діагностувати такі захворювання як хворобу Паркінсона, хворобу Альцгеймера і бічний аміотрофічний склероз (хвороба Лу Геріга). Тест має високу чутливість і специфічність - більше 90%, стверджує Раш.

За словами виробників, новий тест дозволяє діагностувати хворобу Альцгеймера на ранній стадії - приблизно за шість років до появи симптомів. Таким чином, лікарі зможуть раніше виявляти пацієнтів з групи ризику і призначати лікування для того, щоб уповільнити розвиток хвороби. Крім того, метод може бути корисний для контролю за ефективністю лікування, вважають фахівці.

Планується, що влітку новий тест з"явиться у продажу в Греції, а до кінця року буде доступний і в США, повідомили представники компанії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У продажу з"явиться тест для діагностики хвороби Альцгеймера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі