вівторок, 31 серпня 2010 13:39

У повних чоловіків низька якість сперми

У повних чоловіків низька якість сперми

Повні чоловіки можуть мати знижену фертильність. Кожне зайве кіло негативно позначається на їхніх репродуктивних функціях. До такого висновку прийшли учені з Університету Лейпцига.

У журналі Fertility and Sterility вони опублікували результати свого дослідження, що проводилося з 1999 року по 2005. В цілому в дослідженні взяли участь 2157 добровольців, при цьому ніхто з чоловіків спочатку не мав проблем з фертильністю.

Висновки виявилися невтішними для тих, хто має не тільки значну надмірну вагу, але і нешкідливий "пивний животик". Такі чоловіки мали знижену якість сперми в порівнянні зі стрункими однолітками.

У еякуляті відзначалась знижена концентрація сперматозоїдів і вони виглядали малорухливими, тобто шансів дістатися до мети у них дуже мало. Примітно: дана закономірність була актуальна не тільки для чоловіків середніх років, але і для цілком молодих чоловіків 20 років.

Точну причину поганої якості сперми при проблемах з фігурою учені не встановили, але цілком можливо, що вся справа в гормональних змінах (рівень естрогену підвищується, а тестостерону - знижується). Тому, не виключено, що найближчим часом перед лікуванням фертильності і використанням ЕКЗ медики стануть радити чоловікам спершу скинути вагу.

NEWSru Israel

Зараз ви читаєте новину «У повних чоловіків низька якість сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі