неділя, 27 грудня 2020 16:31

У Помпеях знайшли бар із фресками

У Помпеях знайшли бар із фресками
У Помпеях було 80 термополіїв. Фото AFP

У стародавніх Помпеях, античному римському місті, що загинуло внаслідок виверження вулкану, знайшли добре збережений прилавок бару, розписаний фресками.

Про це повідомляє The Guardian.

Йдеться про так званий термополій - давньоримську корчму-бар, де подавали гарячу їжу і вино з прянощами. Археологи кажуть, що знахідка збереглася винятково добре.

Термополій частково розкопали ще у минулому році, але відтоді фахівці продовжували обережно очищати його від вулканічного попелу і повідомили останні деталі 26 грудня.

Спершу знайшли фреску, що зображує німфу верхи на морському коні та бій гладіаторів. Після цього вдалося очистити фрагменти, що зображують сцени з побутового життя та тварин, які були традиційною частиною меню.

Поруч знайшли також кістки качок, свиней, кіз, риби і равликів, що зберігалися у глиняному глечику. В одному з глечиків знайшли також кінські боби, які використовували як спецію до вина. Поруч знайшли також рештки двох людей.

Фахівці кажуть, що знахідка допоможе отримати нову і більш точну інформацію про гастрономічні традиції у Помпеях. Гендиректор археологічного музею у Помпеях Массімо Осанна зазначає, що це перший повністю розкопаний термополій.

Вважається, що у стародавніх Помпеях було близько 80 термополіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли стародавній скарб сестри Ярослава Мудрого

Помпеї та сусіднє місто Геркуланум загинули під час потужного виверження вулкану Везувій у 79 році н.е. Після археологічних розкопок протягом XVIII-XX століть та облаштування музею просто неба Помпеї стали другою найбільш відвідуваною історичною пам'яткою Італії - після Колізею.

Зараз ви читаєте новину «У Помпеях знайшли бар із фресками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі