неділя, 03 серпня 2008 17:43

У Польщі знайшли рештки раніше невідомого динозавра

У Польщі знайшли рештки раніше невідомого динозавра

На півдні Польщі знайдені рештки раніше невідомого динозавра. Палеонтологи вважають, що знайдені кістки належали одному з ранніх предків хижих тиранозаврів.

Учені говорять про польську знахідку як про дійсно стародавню - вік доісторичного ящура, за попередніми оцінками, складає близько 200 млн років, що робить цього представника роду динозаврів одним з найстародавніших. Основна маса динозаврів на нашій планеті проживала в період 120-65 млн років назад. За словами доктора Академії наук Польщі Томаша Сулежа, динозавр був близько 5 метрів в довжину і пересувався на двох кінцівках. Зуби ящура досягали 7 см в довжину.

У інтерв"ю Reuters учений відзначив, що знайдений зразок є абсолютно новим видом, про який раніше не було відомо нічого. "Ніхто не чекав, що представники цієї групи проживали 200 млн років назад на цій території. Вивчивши виявлені останки, ми зможемо скласти точніше уявлення про широко відомих тиранозаврів, а також про еволюцію всієї групи хижих ящурів", - говорить він.

Останки були виявлені за 200 км. від Варшави. За словами Сулежа, палеонтологи продовжать вивчати знайдені фрагменти, після того, як всі дослідження будуть завершені і задокументовані, динозавр отримає офіційну назву.

Раніше в цьому ж регіоні Східної Європи були знайдені набагато пізніші останки предків сучасних ссавців, повідомляє CyberSecurity

Зараз ви читаєте новину «У Польщі знайшли рештки раніше невідомого динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі