пʼятниця, 15 жовтня 2010 13:03

У Німеччині показали таксі, якому не потрібен водій (ВІДЕО)

У Німеччині показали таксі, якому не потрібен водій (ВІДЕО)

Німецькі інженери з Вільного Берлінського інституту (Free University of Berlin) розробили авто, яке буде їздити без водія, і яким потрібно керувати за допомогою планшетника iPad з встановленим на ньому спеціальним додатком від розробника Appirion.

Завдяки GPS-приймачу в iPad користувач вказує в своє місце свого перебування, і спеціальне таксі з вбудованим сканером отримує сигнал про так званий виклик і приїжджає до користувача із найбільш близько розташованої стоянки. За допомогою програми для iPad користувач зазначає місце, куди бажає відправитися.

Ця технологія на сьогодні - лише концепт, який досліджують і розробляють в Берліні. Поки невідомо, чи буде він впроваджуватися в інших містах Німеччини і в інших країнах, і чи буде поставлений на комерційну основу.

Розробникам доведеться добре продумати систему безпеки, щоб хакери не перехопили керування автомобілем з пасажиром - заради забави або ж зі злочинною метою.

Нагадаємо, минулого літа Україну провідав електромобіль без водія. Його розробили італійці, що проводили експеримент - використання автономних автомобілів для подорожей у різних умовах. Мета проекту - обладнати автомобілі перцептивними потужностями, щоб зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод. Італійці хочуть розробити систему повно автономного управління, завдяки якій автомобіль не потребуватиме водія.

Раніше також повідомлялося, що концерн Google представив автомобіль-робот, здатний рухатися по трасі без втручання людини, реагуючи на умови руху, у тому числі світлофори, пішоходів і перешкоди.

За матеріалами Ruformator, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Німеччині показали таксі, якому не потрібен водій (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі