Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2012 17:30

У Львові зробили найбільшу в світі шоколадну піраміду
8

Фото: Фото: Павло Паламарчук

В неділю, 12 лютого, у Львові закінчили зведення гігантської шоколадної піраміди. Її робили протягом трьох днів під час проведення у місті п'ятого Свята шоколаду. Над її створенням працював відомий український кондитер із Ужгорода Валентин Штефаньо.

Спочатку 5-метрову дерев'яну форму піраміду обгорнули фольгою. Потім Штефаньо та троє його помічниць обклеювали її шоколадними макарунами.

"Всього на піраміду пішло десять тисяч макарун, - розповів кондитер. - Найважче було приклеювати їх. Для цього макаруни спочатку підігрівались у пічці. Цей десерт вибрали не випадково. Він дуже популярний у Франції, є дуже смачним. Можна було б і шоколадки використовувати. Але хотілося чогось оригінальнішого".

За словами Валентина Штефаньо, ця піраміда є наразі найбільшою шоколадною пірамідою у світі. Після свята її розібрали та передали в один з дитячих будинків Львова.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Шоколадний макет Львова робили чотири дні

"Я в захоплені від цієї піраміди, - сказала туристка із Запоріжжя Катерина Козіна. - Завжди захоплювалася Львовом і акціями, які тут проходять. Вміють у вас створити оригінальне свято. Та найбільше тішить, що потім це все солодке віддадуть сиротам. Це дійсно вартує поваги".

Зараз ви читаєте новину «У Львові зробили найбільшу в світі шоколадну піраміду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути