вівторок, 25 березня 2008 16:31

У лондонському Тауері знайшли два черепи берберійських левів

Два левиних черепи, знайдені під час розкопок у лондонському Тауері (Велика Британія), належали особинам родом з північно-західної Африки. Генетичний аналіз матеріалу із черепів великих кішок, що утримувалися англійськими монархами в середньовіччі, показав, що вони належать до берберійських левів, що жили на півночі чорного континенту.

Два добре збережені черепи були виявлені під час розкопок 1937 року, і датуються 1280-1385 і 1420-1480 роками нашої ери. Історики вважають, що вони були подарунками від африканських держав, які так і не стали колоніями.

Сам звіринець був створений в XІІ столітті недалеко від Оксфорду в містечку Вудсток, омонім якого став загальним у другій половині нашого століття, а пізніше переміщений у Тауер. В 1835 за наказом графа Веллінгтона він був закритий, а тварини, що залишилися, стали першими мешканцями лондонського зоопарку.

Приблизно в цей же час із дикої природи зникли й берберійські леви, 4 десятки яких залишилися тільки в зоопарках і звіринцях.

Як відзначив Річард Сабін, фахівець зі ссавців Лондонського музею природної історії: "Прямої торгівлі тваринами між Європою й Африкою до 18 століття практично не існувало, так що наша знахідка проливає світло на історичні "переміщення" тварин", повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «У лондонському Тауері знайшли два черепи берберійських левів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі