понеділок, 12 травня 2008 17:37

У Колумбії знайдено тисячі гробниць маловідомих цивілізацій

У Колумбії знайдено тисячі гробниць маловідомих цивілізацій

У 15 км. на південь від столиці Колумбії було виявлена близько тисячі гробниць, що відносяться до двох маловідомих цивілізацій.

Серед звичайних поховань, що розташовувалися на території площею 5 гектар, фахівці знайшли останки людини, ймовірно, принесеної в жертву.

"Молода жінка, судячи з усього, була похоронена живцем", - говорить Анна Марія Грут, один з провідних антропологів з Національного університету Колумбії.

В іншому похованні були знайдені останки людини з викривленими великими гомілковими кістками. Учені припускають, що чоловік, можливо, був шаманом.

Прибулі сюди в XVI столітті іспанці згадували про місцевих шаманів, що проводили довгий час в печерах, куди не проникало денне світло. Річ у тому, що відсутність сонячних променів викликає нестачу вітаміну D. Це приводить до викривлення кісток, говорить антрополог Хосе Вірджіліо Бессера. Вік виявлених гробниць варіюється: тут присутні поховання, що відносяться до I-XVI століть. Це вдалося встановити на основі дослідження посуду, який був знайдений разом з людськими останками. Протягом близько тисячі років (з VI по XVI ст. н.е.) це місце заселяли індійці муіски.

Окрім поховань вчені виявили тут також поселення, і залишки споруди, що, ймовірно, була храмом , повідомляє Zhelezyaka.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії знайдено тисячі гробниць маловідомих цивілізацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі