середа, 13 березня 2019 17:05

У Києві встановлять будинки для безпритульних котів

У Києві встановлять будинки для безпритульних котів

У Києві благодійний проект "Котохата" щомісяця встановлюватиме три дерев'яні будинки для безпритульних котів. Планують встановити 18 таких будинків по всьому місту.

Проект спрямований на зміну ставлення до бездомних тварин та їхній захист

Один будиночок зможе вміщати до 10 котів і витримувати температуру до -10°C. Їх виготовляють з сосни та покривають атмосферостійким, деревозахисним маслом, утеплюють — сіном.

Для встановлення споруди у своєму подвір'ї киянам необхідно заповнити анкету та запропонувати місце, яке буде безпечним для збереження цілісності будиночка. Територія має охоронятись або бути під пильним наглядом. Також необхідно зобов'язатися доглядати за будинком та годувати тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили "розумний" будинок для котів, який розпізнає їхні хвороби

Ініціатива встановлює максимум три будинки на місяць.

Перший такий будинок встановили ще в лютому у притулку для тварин "Сиріус".

Раніше показали інноваційну лінійку незвичайних меблів для котів. До неї ввійшли 3 моделі оригінальних котячих ліжок, схожих на мініатюрні космічні кораблі. Є серед них призначені для розміщення на підлозі й на стінах. Ціни на такі космічні ліжка починаються від 97 доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві встановлять будинки для безпритульних котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі