вівторок, 02 березня 2021 22:30

У горах побудували екологічний табір
18

Фото: Archdaily

У горах Казахстану побудували незвичний екологічний табір, який може стати одним з улюблених місць туристів.

Tenir Eco Hotels – це модульний глемпінг, розташований на висоті 3200 метрів над рівнем моря, що робить його одним з найвищих готелів у світі.

Проєкт був розроблений та реалізований компанією Levelstudio менш ніж за 5 місяців із застосуванням модульних технологій збірного будівництва.

Кожен будинок має площу у 30 квадратних метрів. Модулі виготовлені із сталевого каркасу та алюмінієвих сендвіч-панелей із стійкою ізоляцією з кам'яної вати, що робить їх одночасно жорсткими та добре утепленими.

Для доставки модулів на таку віддалену ділянку виготовляли спеціальні великі санки. Проєкт був зданий у експлуатацію перед початком гірськолижного сезону-2020.

Зовнішня геометрія надає унікальний вигляд архітектурі глемпінгу, а також допомагає управляти навантаженням вітру та снігу, що діє на будівлі. Фасади оброблені черепицею з натурального дерева та пофарбованими панелями з алюмінієвого листа. Відвідувачі гірськолижного курорту Шимбулак тепер можуть насолоджуватися ночами в тихому унікальному місці з панорамним видом на казахські гори крізь вікна від підлоги до стелі. Інтер'єр обладнаний сауною в кожному номері та всіма зручностями, необхідними для комфортного проживання гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя будує крихітні "розумні" будинки

Розташований у національному парку, готель був спроектований з ретельними екологічними міркуваннями. Як такі, модулі встановлювались на сталевих стовпах замість важких бетонних фундаментів, які також були призначені для утримання снігу подалі від будинків. Більшість будівельних робіт проводились на заводі з використанням ощадливих методів будівництва, що мінімізувало час будівництва та витрати відходів. Крім того, модулі здатні демонтувати і перенести на нову ділянку без будь-яких робіт зі знесення.

Корпорація Toyota Motor 23 лютого провела церемонію закладання фундаменту розумного міста Woven City біля підніжжя гори Фудзі в Японії.

Місто планують зробити полігоном для випробування нових технологій. Зокрема робототехніки та штучного інтелекту.

Зараз ви читаєте новину «У горах побудували екологічний табір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі