Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 09:20

У Google з"явилася своя "Вікіпедія"

Google оголосив про початок роботи своєї онлайнової енциклопедії Knol. Бета-тестування даного сервісу почалося в кінці минулого року. Про це повідомляється на офіційному блозі Google.

Головна відмінність Knol від Wikipedia полягає в тому, що кожен її матеріал підписаний конкретним автором, або групою авторів. Представники Google допускають можливість присутності в базі декількох статей на одну тематику, якщо погляди їх авторів розходяться.

Читачі Knol можуть відправляти авторам матеріалів свої відгуки, а також пропозиції по зміні або доповненню тексту. Автор статті вже вирішить, чи міняти йому свій текст на основі отриманих пропозицій. Також читачі можуть коментувати матеріали Knol і оцінювати їх.

Крім того, Google пропонує авторам текстів Knol заробити за допомогою розміщення реклами в своїх статтях.

Також повідомляється, що Google підписав партнерську угоду з журналом NewYorker. Відповідно до неї, автори статей для Knol отримали право розмістити в своєму тексті одну карикатуру з архіву журналу.

Google обіцяє не редагувати матеріали. Проте, як пошукач реагуватиме на помилкові публікації, а також статті із спірними і провокаційними твердженнями, не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «У Google з"явилася своя "Вікіпедія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути