вівторок, 29 квітня 2008 18:06

У дітей, які відвідують дитсадки, знижується ризик розвитку лейкемії

У дітей, які відвідують дитсадки, знижується ризик розвитку лейкемії

У дітей, які відвідують дитсадки та дитячі центри розвитку, на 30% знижується ризик розвитку лейкемії. На думку американських учених, основну захисну роль відіграє тренування імунної системи у відповідь на часті застудні захворювання, повідомляє "Science Daily".

Науковці під керівництвом Патрісії Баффлер з Каліфорнійського університету проаналізували результати 14 опублікованих досліджень. Загалом в них брали участь 6108 дітей, хворих на гострий лімфобластний лейкоз (найрозповсюдженіша форма раку крові в дитячому віці), і 13704 здорових дітей.

Дванадцять досліджень свідчать, що у дітей, які відвідують дошкільні освітні установи, лейкемія розвивалася рідше, ніж у їхніх одноліток. Співставивши дані, науковці дійшли висновку, що активне спілкування в дитячому колективі знижує ризик гострого лімфобластного лейкозу приблизно на третину, повідомила Баффлер.

Як передає Lenta.ru, лейкемія є найпоширенішим онкологічним захворюванням у дітей з розвинених країн. За статистикою, хвороба розвивається в однієї дитини із двох тисяч. Нині вважається, що причиною розвитку більшості форм лейкемії у дітей є поєднання генетичної мутації з певними провокуючими факторами. Одним з можливих факторів є інфекційний.

Нові дані підтверджують теорію про те, що діти, які перехворіли розповсюдженими інфекціями у ранньому віці, менше ризикують захворіти на лейкемію. На думку дослідників, часті застудні захворювання приводять до перебудови імунної системи. У випадку "домашніх" дітей такої перебудови не відбувається, і згодом їхня імунна система виявляється нездатною протистояти вірусам, що провокують розвиток лейкемії, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У дітей, які відвідують дитсадки, знижується ризик розвитку лейкемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі