понеділок, 07 квітня 2008 11:02

Тяга до паління передається генетично

Вчені зуміли довести, що тяга до паління обумовлена генетикою. Таких висновків дійшли три незалежні одна від одної групи вчених, які вивчали взаємозв"язок ракових захворювань і паління. Дослідження проводилися в США і Європі.

У ході досліджень вчені виявили, що мутація відбувається в 15-й хромосомі, ушкодження якої призводить до розвитку депресії та люті. Таким чином, паління є способом боротьби з депресією.

Вчені дійшли висновку, що курець, що успадкував тягу до паління від обох батьків, на 80% більше підданий раку легенів, ніж людина, яка палить не "спадково". Крім того, генетичні курці викурюють у день, у середньому, на дві цигарки більше і їм набагато важче відмовитися від згубної звички, ніж тим, у кого немає генетичної схильності до паління.

Незважаючи на це, у "негенетичних" курців однаково в 10 разів вище ризик розвитку раку легенів, ніж у тих, хто не палить. У останніх ризик становить менше 1%. Вчені поки що не дійшли висновку, чи прямо мутація призводить до утворення пухлини або саме паління є безпосередньою причиною раку.

У майбутньому вчені сподіваються на основі отриманих даних ввести практику індивідуального лікування запеклих курців. Зокрема, ряд вчених вважає, що введення в терапію ряду антидепресантів допоможе деяким курцям кинути палити, повідомляє АМИ "Новости-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Тяга до паління передається генетично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі