понеділок, 14 квітня 2008 19:47

Тривале зберігання сміття призводить до проблем з легенями

Провідний пульмонолог Харальд Морр, що очолює Німецький фонд легенів, виступив із заявою про те, що тривале зберігання органічних відходів призводить до виникнення різних легеневих хвороб.

Як показали дослідження, розсіяні в повітрі спори грибків від органічних відходів можуть призвести до алергічних реакцій, астми, лихоманки, свербіння, і навіть до проблем з легенями.

"Навіть при простому піднятті кришки відра з органічними відходами можуть розлетітися спори, які при вдиханні здатні завдати шкоди легеням, - зазначив Морр. - Чим більше спор ви вдихнете, тим гіршими будуть наслідки для вашого здоров"я".

Німецькі експерти рекомендують якомога частіше спустошувати відра для сміття, і по можливості, носити респіратори або затримувати дихання при викиданні відходів. А на думку мікробіолога берлінського агентства по захисту навколишнього середовища Регіни Шевцик, сміття повинні виносити лише здорові люди, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тривале зберігання сміття призводить до проблем з легенями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі