пʼятниця, 18 грудня 2009 09:28

Тиша допоможе жінці схуднути

Тиша допоможе жінці схуднути

Ні для кого не секрет, що ожиріння може бути обумовлене не тільки генетичною схильністю, але і регулярними стресами. Дійсно, багато хто намагається хоча б тимчасово впоратись з нервовою напругою, дозволяючи собі висококалорійні ласощі. Але американські учені пропонують досить оригінальний метод скинути зайві кіло без жорстких дієт. Вони рекомендують просто частіше знаходитися в тиші.

Фахівці з Університету штату Пенсільванія прийшли до висновку, що гучний шум і постійні стреси можуть бути чинником, який провокує людей на постійне переїдання.

Під час обстеження десятків жінок, які займали відповідальні посади, був встановлений взаємозв"язок між стресовою ситуацією і кількістю їжі, споживаної протягом дня.

Виявилось, що жінки, які працюють в стресовій ситуації під впливом шуму (стукіт клавіатури, телефонний дзвінок і так далі), з"їдали більше на 65-70 грамів жирної їжі, ніж ті співробітниці, яким не доводилося нервувати.

Керівник дослідження лікар Лаура Клейн говорить: "Вважається, що стрес, зокрема "робочий", діє на організм протягом деякого чітко обмеженого часу і як тільки він зникає, людина швидко розслабляється. Проте отримані нами дані свідчать про те, що це не так. Стрес продовжує свою дію навіть після того, як зникає чинник, що викликав його. І виявляється, він не тільки примушує людей нервувати, але і сприяє тому, що вони в спробах заспокоїтися забувають контролювати себе і, наприклад, починають дуже багато їсти".

Дослідження, проведене минулого року Британською асоціацією дієтологів, показало, що 30% людей через декілька тижнів після відмови від дієт набрали вагу, що значно перевищує їхню звичайну, і, як вважають учені, відбувається це через жорсткі дієти, що принесли швидкі результати. Єдиний шлях схуднути - це повільне і стабільне скидання зайвих кілограмів, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тиша допоможе жінці схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі