пʼятниця, 19 жовтня 2012 04:08

Тапочки Марії-Антуанетти продані за 50 тисяч євро

Тапочки Марії-Антуанетти продані за 50 тисяч євро
Фото ©AFP

На аукціоні в Парижі були продані шовкові тапочки королеви Франції Марії-Антуанетти. Як повідомляє BBC News, лот пішов з молотка за 50 тисяч євро, що в п'ять разів перевищило передбачувану підсумкову ціну. Разом із взуттям покупець отримав сертифікат автентичності лота.

Паризькі торги були приурочені до річниці з дня страти Марії-Антуанетти (вона була страчена 16 жовтня 1793). Аукціон відбувся в середу, 17 жовтня. Окрім капців, колекціонери могли придбати й інші предмети, що належали королеві та іншим французьким монархам.

За словами організаторів аукціону, історичні лоти викликали великий інтерес у покупців зі всього світу. Відомо, що теперішній володар капців Марії-Антуанетти робив ставки через свого представника по телефону. Особа покупця тримається в таємниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демонтований у Монголії пам'ятник Леніну продають за 287 доларів

Марія-Антуанетта була дочкою імператора Священної Римської імперії Франца I та його дружини Марії-Терезії. У 1770 році Марія-Антуанетта вийшла заміж за короля Франції Людовіка XVI. Королева Франції була відомою прихильницею вбрання, і її чоловік навіть збільшив її утриманння, однак на туалети грошей все одно не вистачало.

Марію-Антуанетту і всю її сім'ю схопили під час повстання 10 серпня 1792 року і кинули до в'язниці. У 1793 році королеву стратили на гільйотині.

Зараз ви читаєте новину «Тапочки Марії-Антуанетти продані за 50 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі