четвер, 05 листопада 2015 15:55

Сучасна молодь третину денного часу витрачає на свій смартфон

Сучасна молодь третину денного часу витрачає на свій смартфон

Нове дослідження показало, що майже третину часу неспання люди проводять, втупившись в екрани смартфонів. Робота британських психологів показує, що сучасні молоді люди користуються смартфонами приблизно в два рази більше, ніж їм самим здається – в середньому п'ять годин на добу.

Відібрав 23 добровольці, учені встановили на їх смартфони спеціальний додаток для відстеження активності власника і фіксували використання гаджетів протягом двох тижнів. Після цього періоду дані збиралися, а самі піддослідні відповідали на серію питань, оцінюючи частоту і тривалість свого користування смартфонами за два тижні. Як з'ясувалося, суворої залежності між тим і іншим немає: в середньому добровольці перевіряли телефон 85 разів у день – хоча вважали, що 40 або 50.

За даними, наведеними в роботі, більше половини сеансів використання телефону (55%) відрізняються стислістю і тривають не більше 30 секунд. Найбільше число таких швидких перевірок припадає на день, тоді як більш тривалі сеанси користування частіше відмічені ввечері і вночі.

Всього ж смартфону піддослідні віддавали понад 5 годин свого часу щодня. Втім, навряд чи можна заявити, що така автоматична прихильність до своїх гаджетів однозначно погана. "З наших даних важко сказати, наскільки це впливає на когнітивні здібності, – каже Саллі Ендрюс. – Проте деякі інші дослідження показують, що постійна доступність смартфона знижує аналітичні здібності та логічне мислення: все можна просто "нагуглити".

Зараз ви читаєте новину «Сучасна молодь третину денного часу витрачає на свій смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі