вівторок, 18 січня 2011 12:01

Створено перші в світі окуляри з електронним фокусуванням (ВІДЕО)

Створено перші в світі окуляри з електронним фокусуванням (ВІДЕО)

Американська компанія PixelOptics показала перші зразки окуляр з електронним фокусуванням. Компанія також розробила для emPower! 36 різних стилів оправи. Новинка стане доступна покупцям протягом цього року. Ціна приладу становитиме від 1000 до 1200 доларів.

В основі цього пристрою, названого emPower!, лежать композитні лінзи, що складаються з двох шарів скла з набором рідких кристалів між ними.

Поворот кристалів служить не для затемнення окулярів, а для зміни довжини оптичної відстані через скло.

Технологія електронного фокусування, розроблена і випробувана в університеті Арізони кілька років тому, пізніше була куплена і розвинена PixelOptics, а тепер доведена до серійного виробництва.

Електроніка, що управляє зміною фокусу, змонтована в дужках окуляр. Торкаючись їх рукою, користувач може довільно змінювати налаштування лінз. Але, крім того, окуляри працюють і в автоматичному режимі.

У дужках захований акселерометр, який визначає нахил голови власника. Передбачається, що якщо він тримає її прямо, то дивиться вдалину, а якщо нахиляє вниз, то читає або роздивляється якісь ближні предмети.

За матеріалами: Мембрана

Зараз ви читаєте новину «Створено перші в світі окуляри з електронним фокусуванням (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі