пʼятниця, 22 жовтня 2010 17:47

Створено гребінець, який "читає" думки

Створено гребінець, який "читає" думки

Вчені з університетів в Далласі і Арлінгтоні (штат Техас, США) створили пристрій, що допомагає контролювати психічний стан людини.

Зазвичай лікарі роблять це за допомогою методу інфрачервоної спектроскопії. Проте його точність ускладнюють густе волосся пацієнтів, пише Врач.тв.

Новинка нагадує гребінець. Її датчики-зубці проникають крізь волосся і без перешкод прилягають до нервовими закінченнями на голові.

Новинка виконана у вигляді зручного для перенесення приладу і вже довела свою ефективність при діагностуванні передумов психічних розладів у пацієнтів.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про американського вченого Рея Курцвейла, який прийшов до висновку, що в найближчі два десятиліття люди навчаться створювати резервні копії всіх своїх спогадів.

Передбачається, що протягом найближчих 20 років в нашу кров будуть впроваджені тисячі комп'ютерних нанороботів. Це дозволить стежити за здоров'ям, покращувати продуктивність праці. Можна буде також створити резервні копії вмісту нашого мозку. Такий метод нагадує роботу з файлами на комп'ютері.

Зараз ви читаєте новину «Створено гребінець, який "читає" думки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі