середа, 02 квітня 2008 12:06

Ступінь короткозорості залежить від дати народження

На ступінь міопії впливає освітленість під час перших місяців життя. Протягом своєї літньої роботи, в якій порівнювався зір народжених влітку і зимою 300 тисяч призовників, офтальмолог медичного корпусу Ізраїльської армії Йосси Мандель провів дослідження, в якому довів, що найбільш сильна міопія розвивається у народжених в червні/липні.

Всього всі випадки короткозорості по ступеню були розділені на три групи: слабкий (18,8%), помірний (8,7%) і важкий (2,4%). При цьому з"ясувалося, що частка помірної і важкої міопії корелює з датою народження, з максимальним ризиком в червні/липні і мінімальним в грудні/січні.

Ці дані узгоджуються з попередньою роботою Манделя, в якій він показав, що народжені восени і взимку страждають від короткозорості набагато рідше. Вважається, що це пов"язано з дією освітлення на сітківку, а потім - сітківки на склеру ока, що розвивається. Робота опублікована в квітневому номері Ophthalmology, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ступінь короткозорості залежить від дати народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі