вівторок, 07 серпня 2018 19:49

Стоп-кадр із СРСР - як радянський кінематограф рекламував фільми за кордоном
26

Частину радянських фільмів свого часу виявляється активно показували у закордонних кінотеатрах. І аби зацікавити іноземців прийти на стрічку, радянські художники створювали кінопостери.

Частина плакатів були смішні, частина — жахливі. Але траплялися і такі, що виглядали досить непогано. У цьому можна переконатися проглянувши підбірку кінопостерів СРСР для закордонного глядача, яку виклав у Livejournal користувач dubikvit:

Дванадцять стільців. Таким плакатом цей фільм рекламували за кордоном
Фото: livejournal.com
Анна Кареніна. Фільм був знятий у 1967 році.
Стережись автомобіля. Плакат для італійських глядачів. І чомусь на ньому фільм називається по-іншому: "Неймовірний сеньйор Дєточкін"
Стережись автомобіля. Постер для англомовних глядачів.
Веселі хлоп'ята. Постер до фільму 1934 року. Тільки чомусь назва для іноземців інша: "Всі сміються, грають та танцюють". Не надто заманливо, правда?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дир-дир із СРСР - як радянський автопром рекламував машини за кордоном

"Кінопостер — це, як на мене, окремий вид художнього мистецтва і рекламного бізнесу. Бо необхідно в одні картині заохотити глядача прийти в кінотеатр. Це змушувало художників інколи робити маленькі шедеври", - пише автор підбірки.

Американський фотограф Роберт Каппа 1947 року зробив серію фотографій СРСР. У подорож вирушив разом із письмеником Джоном Стейнбеком. Їх усюди супроводжували співробітники Всесоюзного товариства культурних зв'язків із закордоном. Американці зокрема відвідали Київ і колгосп ім. Тараса Шевченка в Київській області.

Зараз ви читаєте новину «Стоп-кадр із СРСР - як радянський кінематограф рекламував фільми за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі