понеділок, 15 листопада 2010 17:56

Спаржа може позбавити синдрому похмілля - учені

Спаржа може позбавити синдрому похмілля - учені

Корейські вчені вивчили вплив на клітини печінки молодих пагонів і листя спаржі. У процесі експерименту вчені з'ясували, що вживання екстракту спаржі на 70% знижує рівень активних форм кисню і кількість токсинів.

Також при використанні в раціоні листя спаржі вдвічі ефективніше почали діяти ферментів, які допомагають розщепленню спиртних напоїв та продуктів їх розпаду, пише Врач.тв.

Спаржа є потужним каталізатором і стимулятором для процесів засвоєння спиртного. Таким чином, листя, які зазвичай не використовуються в їжу, можуть допомогти при похміллі та захистити клітини печінки.

Відзначимо, королівське хімічне товариство стверджує, що найкращий засіб від похмілля - з'їсти на сніданок мед або світлу патоку.

Це поповнить в організмі запаси соди, калію і фруктози.

Похмілля лікує тільки час, але способом прискорити одужання може стати хлібний тост і мед. Часте вживання води теж допоможе, але опохміл лише послабить симптоми виведення алкоголю з організму.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я повідомило, що 40 українців щодня помирають через алкоголь. За рік українці випивають 6 літрів чистого спирту.

Зараз ви читаєте новину «Спаржа може позбавити синдрому похмілля - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі