понеділок, 07 липня 2008 18:59

Соєві продукти знижують пам"ять у літніх людей

Соєві продукти знижують пам"ять у літніх людей
Британські учені виявили, що часте вживання соєвих продуктів, наприклад, тофу, в літньому віці може погіршувати пам"ять. На підставі отриманих даних вони рекомендують понизити вживання цих продуктів після 60 років.

Дослідники з Університетів Лафборо і Оксфорда зіставили харчові звички 719 жителів острова Ява у віці від 52 до 98 років з результатами їхніх тестів на пам"ять. Виявилось, що у тих, хто вживає тофу більше одного разу в день, пам"ять функціонує в середньому на 20% гірше, ніж у решти учасників дослідження.

Ця робота, проведена під керівництвом професора Ейф Хогерворст (EefHogervorst), послужила приводом для зміни рекомендацій зі вживання тофу і інших соєвих продуктів, популярних у вегетаріанців і прихильників здорового харчування. Вважалося, що соя вельми корисна через високий вміст біологічно активних ізофлавонів.

Проте, окрім ізофлавонів, соя багата гормонами фітоестрогенами, які можуть бути нейропротекторами для молоді і людей середніх років, проте знижують пам"ять і підвищують ризик деменції в літньому віці. Механізм такої дії поки не встановлений, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Соєві продукти знижують пам"ять у літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі