вівторок, 24 червня 2008 13:15

Шотландські педагоги обвинувачують Wіkіpedіa у зниженні успішності

Шотландські педагоги обвинувачують Wіkіpedіa у зниженні успішності
Wіkіpedіa та інші онлайнові інформаційні ресурси в минулу п"ятницю були обвинувачені у тому, що оцінки учнів Шотландії різко погіршилися через використання даних ресурсів.

На думку Шотландської батьківсько-вчительської ради (SPTC), учні стали все частіше звертатися до веб-сайтів та інших Інтернет-ресурсів, на яких міститься неправильна або свідомо брехлива інформація, а потім видавати таку інформацію за свою.

Як головне джерело подібної невірної інформації Рада виділяє онлайн-енциклопедію Wіkіpedіa.

Торік позитивні результати іспитів у країні, які учні місцевих шкіл здавали для одержання сертифіката про середню освіту, знизилися вперше за чотири роки. Рада закликає заснувати спеціальні заняття з правильного використання Інтернету з освітньою метою для учнів.

Варто відзначити, що в одному з коледжів штату Вермонт (США) використання Wіkіpedіa було заборонено після того, як кілька студентів повторили ту саму помилку у своїй роботі через інформацію, отриманою з даної онлайн-енциклопедії.

На Wіkіpedіa міститься більше 2 мільйонів статей. До цього ресурсу звертаються 6% користувачів Інтернету, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шотландські педагоги обвинувачують Wіkіpedіa у зниженні успішності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі