пʼятниця, 20 червня 2008 09:50

Солодка газована вода не сприяє ожирінню

Солодка газована вода не сприяє ожирінню

Американська асоціація виробників напоїв (Amerіcan Beverage Assocіatіon) проаналізувала результати 12-ти останніх досліджень і дійшла висновку, що вживання дітьми солодкої газованої води не призводить до збільшення ваги. Експерти стверджують, що теорія про те, що вживання солодкої газованої води сприяє ожирінню, є всього лише міфом.

Так, на початку червня 2008 року Колумбійський Університет (Columbіa Unіversіty Maіlman School of Publіc Health, США) встановив, що солодка вода користується серед сучасних американських підлітків набагато більшою популярністю, ніж, приміром, серед їхніх однолітків, що жили 10 років тому. Вченими було встановлено, що лимонад і фруктові напої щодня вживають 84% американських підлітків. Асоціація стверджує, що скорочення споживання солодких вод практично ніколи не призводить до схуднення дітей.

Хоча раніше дослідження Бостонського дитячого госпіталю показували, що діти, які багато п"ють прохолодних солодких напоїв, частіше й швидше набирають вагу. До того ж, газовані напої, на думку вчених з університету Шеффілда, ще й руйнують структуру ДНК.

Детальні висновки аналізу, проведеного Асоціацією, будуть опубліковані журналом Amerіcan Journal of Clіnіcal Nutrіtіon, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Солодка газована вода не сприяє ожирінню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі