понеділок, 20 жовтня 2008 09:00

Сьогодні День боротьби із захворюванням раком молочної залози

Сьогодні в Україні - Всеукраїнський день боротьби із захворюванням раком молочної залози. Цей день встановлений відповідним Указом Президента України N42/2005 від 17 січня 2005 року і відзначається щорічно 20 жовтня.

Рак молочної залози вже давно набув в Україні масштаб епідемії. За деякими статистичними даними, кожну годину в країні діагностуються два нові випадки захворювання раком грудей, і кожну годину вмирає одна українка із страшним діагнозом, повідомляє "ЛІГА".

У структурі онкологічної захворюваності жіночого населення більшості економічно розвинених країн світу рак молочної залози теж займає провідне місце. Так, тільки в 2000 році в країнах Європи було зареєстровано 350 тис. нових випадків злоякісних новоутворень молочної залози, від цієї хвороби померло 130 тис. жінок. В цілому рак молочної залози складає 26,5% в структурі захворюваності і 17,5% в структурі смертності жінок Європейського континенту.

Рівень захворюваності РМЖ жіночого населення Східної Європи, до якої належить і Україна, складав у 2000 році за світовим стандартом 49,4 на 100 тис. чоловік. При цьому ризик захворіти має кожна з 23 жінок, - попереджають медики.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні День боротьби із захворюванням раком молочної залози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі