субота, 22 березня 2008 14:50

Що врятує серце від хвороб

Постійне споживання жирних кислот допоможе серцю підтримувати його функції, а кращою їжею для цього стануть оселедець, макрель, лосось, тунець і морські водорості.

Жирна кислота омега-3 може принести значну користь серцево-судинній системі, особливо для пацієнтів з діагнозом хвороби коронарної артерії.

Кращі джерела docosahexaenoic кислоти (DHA) і eicosapentaenoic кислоти (EPA), основних компонентів кислоти омеги-3 - оселедець, макрель, лосось і тунець. Морські водорості також можуть забезпечити захист серцевої функції, говорять медики Американського інституту серця в Канзасі, які вивчили властивості жирних кислот серед 32 тис. людей.

Регулярне споживання риби дозволило скоротити серцево-судинну дисфункцію на 19-45 відсотків, знизити рівні тригліцеридів на 20-50 відсотків. За словами кардіологів, необхідна кількість омеги-3 для здорових людей повинна складати, принаймні, 500 міліграм в день, а для сердечників - приблизно один грам щодня, повідомляє TOPNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Що врятує серце від хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі