неділя, 29 січня 2017 09:25

Що робити, якщо немає інтернету

В останню неділю січня відзначають міжнародний день без інтернету. Перше святкування відбулося 2000 року. Gazeta.ua запитала українців, що вони робили б без інтернету.

Ольга Бондаренко, 24 роки, місто Луцьк, журналіст:

- Було б багато суїцидів. Це якщо глобально. Я б почала більше часу проводити за цікавими мені книжками - це плюс. А мінус - щоб отримати потрібну, скажімо, для роботи, інформацію треба було б сидіти в бібліотеках. Шукати її, ксерити, як колись. Було б важче і на це йшло б більше часу.

Станіслав Федорчук, 35 років, місто Донецьк, політолог:

- Я майже щодня вимушений спілкуватися за допомогою соціальних мереж. Говорити з людьми, які перебувають в різних країнах. Мені напевно, довелося б жити поруч із факсом.

Уляна Чучман, 28 років, місто Тернопіль, інтернет-маркетолог:

- Не можу сказати про себе, що я інтернетзалежна людина. Проте, робота моя без інтернету просто не можлива. Але якщо одного дня інтернету взагалі не буде, думаю, не засмучуся. Проте, ні… треба враховувати що не буде можливості переглядати фільми та слухати музику, завантажувати книжки. Ну, тоді буду згадувати як воно перегортати сторінки друкованих книжок і журналів. Згадувати що таке компакт-диски й обмінюватися ними. Більше зв'язуватися з людьми телефоном, а не в чатах! Думаю, коли не буде інтернету, в моєму житті буде більше живого спілкування.

Михайло Романюк, 44 роки, Одеська область, поет-письменник:

- Якби не було інтернету, я читав би газети й журнали, і частенько ходив би в бібліотеку.

 

Віталій Гавришенко, 34 роки, місто Київ, підприємець:

- Я займаюся ІТ та шоу-бiзнесом. Більшість роботи через інтернет. Якби його не було б, то працював би з артистами на концертах або телебаченнi.

Павло Чайка, 33 роки, місто Львів, веб-майстер:

- Без інтернету в мене була б халепа. Я працюю в інтернеті, займаюся створенням і просуванням сайтів. Тож, якби інтернету не було зовсім-зовсім, довелося би перекваліфіковуватися і займатиися чимось іншим (насправді цього б не хотілося).

Сергій Шишкін, 58 років, місто Володимир-Волинський, джазовий бард-піаніст:

- Може нарешті зайнявся б музикою. Другий рік нічого не пишеться. Інтернет - це інструмент. Якщо ставитися свідомо.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо немає інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі