середа, 22 січня 2020 03:28

Що робити, коли стало сумно

Що робити, коли стало сумно
Хваліть себе, навіть, якщо ви не виконали власні передноворічні обіцянки. Фото: fotostrana.com

Згідно з теорією британського викладача Кліфа Арналла, 20 січня у 2020 році вважалося найсумнішим днем у році. Однак науковці називають цю ідею безглуздою.

Про це написала Уляна Супрун у Facebook.

Що робити, коли стало сумно?

Більше бувайте на світлі

Часте перебування вдень на вулиці і яскраве світло, навіть у приміщенні, допоможуть простимулювати мозок і змусять його утворювати серотонін – нейромедіатор, що залучений у формування всіх типів поведінки.

Будьте фізично активні, виходьте на прогулянки

Перебування на свіжому повітрі та рухова активність стимулюють вироблення ендорфінів, які покращують емоційний стан, зменшують больові відчуття та впливають на роботу регуляторних систем організму.

Слідкуйте за харчуванням

Корисний раціон є важливим для покращення загального самопочуття. Фрукти і овочі містять клітковину, а молочна продукція, хумус і фалафель багаті триптофаном – амінокислотою, з якої утворюється серотонін.

Будьте добрішими до себе

Поставте реалістичні, а не глобальні цілі на найближчі місяці. Похваліть себе, навіть, якщо ви не виконали власні передноворічні обіцянки.

Байдикуйте

Існує нідерландська практика Niksen, яка полягає у тому, щоб протягом 15-20 хвилин на день нічого не робити. Ця вправа допомагає запобігати емоційному вигоранню, зменшити тиск через постійну зайнятість та відновитися.

Спілкуйтеся з приємними для вас людьми

Спілкування і соціалізація – потужний стимулятор мозку. Не тримайте в собі негативні емоції, а поспілкуйтеся з рідними чи друзями. Це стане чудовим антидотом для сумного настрою.

Дослухайтеся до себе і своїх потреб

Зробіть те, що буде для вас найприємнішим та принесе найбільше радості: випийте вранці улюблену каву, послухайте гарну музику, почитайте цікаву книгу, відвідайте прем'єру фільму.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, коли стало сумно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі