вівторок, 12 лютого 2019 03:28

Що прочитати, щоб позбутись шкідливих звичок
5

Іноді, жодні вольові зусилля не можуть здолати щоденну звичку, яка не обов'язково є шкідливою, проте формує небажаний шаблон поведінки.

Пропонуємо підбірку книжок, які допоможуть позбутись небажаних звичок.

Келлі Макґоніґал. "Сила волі. Шлях до влади над собою"

Автор: із відкритих джерел.
 

Американський психолог, викладачка Стенфордського університету свою книгу присвятила силі волі. Уявляєте, як змінилося б наше життя, якби ми мали міцну, непорушну силу волі?

Автор пропонує унікальну методику тренування мозку, показує цікаві факти та приклади, пропонує практичні завдання. Книга створена для тих, кому бракує сили волі для досягнення поставлених високих цілей.

Емі Морін. "13 звичок, яких позбулися сильні духом люди"

Автор: із відкритих джерел.
 

Маючи гіркий життєвий досвід через раптову втрату найдорожчих людей – спочатку матері, а рівно за рік по тому коханого чоловіка, авторка книжки описує свій тривалий шлях до подолання депресії. За освітою Емі Морін - психолог.

У книжці йдеться мова про звички, жертвами яких ми і стаємо.

"Погані звички - немов ті ваги, що стримують вас кожного дня. Вони гальмують рухи, виснажують сили та, врешті-решт, залишають носія розчарованим. Попри таланти та наполегливу працю вам доведеться докладати зусиль ще й на подолання опору певних думок, вчинків та емоцій на шляху до повного потенціалу", – нагадують нам у анотації.

Джадсон Брювер. "Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати"

Автор: із відкритих джерел.
 

Автор книжки експериментально пояснює, чому більшість наших страждань виникає через відчуття, ніби нам чогось бракує. Хоча насправді, в нас уже є все необхідне. Як нам це усвідомити? Чого ми дійсно прагнемо? Для чого? І хто насправді прагне? Хто володіє нашим розумом? Хто всім керує? Як їх виявити, установити причину та позбутися назавжди?

Автор пояснює складні психологічні процеси, і завдяки цим знанням ми можемо сконструювати власний "компас усвідомленості", який не дозволить залежностям опанувати нами і нашим життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найдавніший в Україні нотний запис

Б'янка Боскер. "Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє"

Автор: із відкритих джерел.
 

Авторка книжки, журналістка за фахом, зовсім не розумілася на вині, вважаючи сомельє лише пафосними офіціантами.

Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. Книжка - захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка.

"Подивіться на нього. Ще до занурення туди носа чи язика ви можете скласти уявлення про його структуру й аромат. Візьміть ніжку бокала пальцями й зробіть зап'ястям кілька швидких обертів, щоб вино вкрило стінки келиха. Подивіться на швидкість і розмір крапель, чи "сліз", що стікатимуть після того, як ви припините рухи. Важкі, чітко окреслені, повільні сльози свідчать про вищий рівень алкоголю, а маленькі й швидкі або вино, що спадає завісами, натякають на нижчий вміст алкоголю", – радить авторка.

Чарлз Дахіґґ. "Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі"

Автор: із відкритих джерел.
 

Автор – лауреат Пулітцерівської премії. Книжка понад 60 тижнів була у списку бестселерів The New York Times.

Книжка про те, як, змінивши лише один шаблон поведінки, різні люди змогли досягти успіху. В основу книжки лягли інтерв'ю із трьома сотнями науковців і директорів підприємств, та дослідження, проведені в десятках компаній.

Проаналізувавши все це, автор зрозумів, як кожна людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху. Дізнавшись, як створюються та руйнуються звички, можна на свій смак і хист перебудувати шаблони будь-якої поведінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жюль Верн заплутався у неймовірних пригодах cвоїх героїв

Метт Селінджер, син американського письменника Джерома Селінджера, видасть раніше не опубліковані твори свого батька.

Зараз ви читаєте новину «Що прочитати, щоб позбутись шкідливих звичок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі