середа, 02 липня 2008 10:43

Що потрібно знати, якщо ви їдете відпочивати в екзотичні країни

Що потрібно знати, якщо ви їдете відпочивати в екзотичні країни
Якщо ви збираєтеся у відпустку, разом з незабутніми враженнями з дальніх країн можна привезти і екзотичну болячку. Виїжджаючи на курорти Чорноморського узбережжя або в єврозону туристам досить дотримуватися заходів особистої гігієни, тому що головна небезпека тут – кишкові інфекції. Інших особливо небезпечних інфекцій не реєструється.

З екзотичними курортами ситуація  складніша. Крім того, що в жарких країнах, зокрема у популярних Єгипті, Туреччині, Таїланді, клімат і антисанітарія створюють для кишкових інфекцій райські умови, є  і небезпечніші хвороби.

Так, туристи, що виїжджають до Африки і Південної Америки в обов`язковому порядку повинні пройти вакцинацію проти жовтої лихоманки, що передається повітряно-крапельним шляхом.

Біда Південно-східної Азії, Африки і Південної Америки – гостре кишкове захворювання холера. Від неї, на жаль, вакцина не передбачена, а тому головна зброя – дотримання санітарно-гігієнічного режиму. Тут слід пригадати елементарні правила, знайомі з дитинства: мити руки перед їжею, промивати окропом фрукти і овочі, пити тільки кип`ячену воду. А щоб убеспечити себе від малярії, необхідно приймати спеціальні ліки, хоча, за словами епідеміологів, і це не дає повної гарантії.

Усесвітня організація охорони (ВОЗ) здоров`я щорічно ставить перед собою завдання привернути увагу світової спільноти до впливу глобального потеплення на здоров`ї і тривалість життя людей.

www.utro.ua.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати, якщо ви їдете відпочивати в екзотичні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі