вівторок, 02 вересня 2008 08:58

Що потрібно їсти, аби запобігти целюліту

Що потрібно їсти, аби запобігти целюліту
Щоб зменшити вірогідність появи целюліту, свій раціон треба на дві третини складати з овочів та фруктів, в ньому має бути достатньо вітамінів і мінеральних речовин.

Вибирайте продукти, що містять багато клітковини або є діуретиками (допомагають вивести з організму надлишок рідини). Одночасно скоротіть споживання солі, відмовтесь від приправ. Уникайте одночасного вживання білків і вуглеводів.

Для того, щоб впоратися з целюлітом, необхідно привести в порядок регуляцію обміну речовин, за яку, зокрема, відповідають гормони щитовидної залози. Після відвідин ендокринолога і здачі аналізів на ці гормони ( Т-3, Т-4, ТТГ), варто збагатити раціон морепродуктами. Вони містять багато йоду, якого потребує щитовидна залоза.

Поліпшити зовнішній вигляд і стан шкіри допоможуть продукти, багаті вітаміном E. Його багато в рослинних маслах (соняшниковому, кукурудзяному), пшениці, яєчних жовтках, молоці, печінці, зелених листових овочах, горіхах (мигдаль, арахіс), насіннячках, авокадо.

Для профілактики целюліту введіть в раціон натуральні соки без цукру, кисломолочні продукти. Особливо корисні яблучний, морквяний, огірковий та цитрусовий соки, а також сік з редьки. Більше пийте води, менше кави. Каву краще застосовувати зовнішньо, в якості натурального пілінга.

Банальність, що алкоголь, як і куріння, негативно впливає на стан шкіри. Але тут є певні підводні камені! Різка відмова від куріння часто призводить до переїдання. Оцініть моральні витрати на подвійне зусилля - дотримання антицелюлітної дієти та боротьбу з нікотиновою залежністю і оберіть важливіше на сьогоднішній день. (Так, до речі, вина краще обирати сухі).

М"ясо обирайте не жирне, телятину, курку без шкіри, готуйте його без обсмажування. Кількість тваринних жирів зведіть до 10% від загального об"єму продуктів. Заповнюйте недолік жирів за рахунок ненасичених жирних кислот - рослинного масла.

Такі продукти, як авокадо, банани, капуста різних сортів, пшоно, ячмінь, гриби (особливо шампіньйони) можуть стати прекрасним доповненням раціону, який через низьку калорійність може виявитися бідним на вітаміни. А вітаміни, нагадаємо, сприяють підвищенню тонусу шкіри, покращують обмін речовин.

Також для боротьби з целюлітом рекомендують продукти, багаті клітковиною: квасолю, чечевицю, фрукти, овочі, чорний хліб, макарони, рис (особливо коричневий).

Для того, щоб під час дієти не страждала м"язова тканина, треба включати в дієту продукти з високим вмістом білка: молоко, горох, гречка, сир. Він стимулює швидкість обміну речовин, виробляє тепло і спалює калорії.

Якщо ви не в змозі відмовитися від десерту, їжте фрукти та сухофрукти. Про чіпси, солоні горішки, картоплю-фрі краще просто забути. Повному виключенню підлягають смажені страви, копчені вироби (наприклад, ковбаса), бульйонні кубики і розчинні супи, маринади, продукти зі штучними підсилювачами смаку, кольору та запаху. Скоротіть вживання білого хліба, здоби, цукру, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно їсти, аби запобігти целюліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі