вівторок, 22 травня 2007 16:07

Що потрібно пити у спеку. Поради Міністерства охорони здоров"я

Що потрібно пити у спеку. Поради Міністерства охорони здоров"я
"За багаторічними спостереженнями медиків, з настанням літнього сезону, особливо в спекотні дні, як правило, частішають випадки серйозних захворювань, нерідко з летальними наслідками, через непродумані дії самих же потерпілих", - сказано в повідомленні прес-служби Міністерство охорони здоров"я.

До групи ризику входять люди похилого віку й діти, а також особи із серцево-судинними й легеневими захворюваннями.

Холодне пиво, за даними МОЗ, не рекомендується пити в жарку погоду, оскільки воно збільшує навантаження на серце, а рекомендації про вживання на ніч м"ятного відвару пояснюються його позитивним впливом на загальний стан організму, зокрема, нервової системи й судин.

Також МОЗ рекомендує випивати за добу не менше ніж 3 літри рідини, найкраще води з лимоном або квасу, оскільки від солодкої води може підвищитися артеріальний тиск.

Крім того, категорично протипоказане вживання в спеку міцних спиртних напоїв, тому МОЗ рекомендує відмовитися від проведення масових святкувань.

У разі відсутності кондиціонерів МОЗ рекомендує завішувати вікна мокрими простирадлами.

23 травня в Києві Гідрометеоцентр прогнозує невелику хмарність, без опадів, вітер східний, 5-10 м/сек., температура вночі +17...+19 градусів, удень +31...+33 градуси, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно пити у спеку. Поради Міністерства охорони здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі